Vinyasa Flow

Vinyasa Flow dinamičan je stil joge koji se razvio iz Ashtange, a u kojem su položaji povezani u fluidne i kreativne sljedove pokreta (vinyase) pri čemu svaki pokret sinhronizirano prati udah ili izdah. Na ovaj način zagrijavamo mišiće, poboljšavamo im tonus, potičemo detoksikaciju organizma, otpuštamo napetosti iz tijela te se punimo vitalnom energijom.

Yoga-Vinyasa-Flow
joga-rijeka

Vinyasa Flow srednjeg je intenziteta i prilagođen potpunim početnicima, koji će naučiti temelje jogijskog disanja, Pozdrave Suncu i osnovne položaje, ali na satove su dobrodošli i iskusniji vježbači koji žele utvrditi ili preispitati svoje osnove, te svi koji na zaigran i energičan način žele učvrstiti tijelo, popraviti držanje, izgraditi snagu, izdržljivost, bolju ravnotežu i koncentraciju.

Yin

Yin je nježniji, pasivniji i meditativniji vid joge od Vinyase – što automatski ne znači da je nezahtjevan. Svaki položaj zadržava se po nekoliko minuta pri čemu se mišići nastoje čim više opustiti (nema kontrakcija) dok se istovremeno potiče aktivnost dubljih struktura, vezivnih tkiva. Nakon zauzimanja položaja, vježbač se posve umiri te se prepušta gravitaciji i i težini

vlastitog tijela kako bi bez naprezanja ušao dublje u položaj, u čemu mu pomaže i vrijeme, čarobni faktor Yin joge. Dugotrajnost ovakvog istezanja važnija je od intenziteta. Osim tijela, umiruje se i dah, što vodi do mirnijeg uma i otpuštanja napetosti. Na ovaj način razvijamo svog unutarnjeg promatrača te produbljujemo svijest o tijelu, vlastitim emocijama i mislima.

Yin je preporučljiv svima koji traže protutežu sportskim aktivnostima repetitivnog tipa što skraćuju muskulaturu stražnje strane bedra i otvrdnjuju jezgru (bicikliranje, trčanje, dizanje utega), kao i onima koji žele poraditi na fleksibilnosti, opsegu pokreta i cirkulaciji u zglobovima, otvorenijem protoku energije i boljem upoznavanju sebe.

joga-rijeka
yoga-rijeka
yoga-rijeka